• Flag for SV
  • Flag for EN
  • Flag for FI
  • Flag for Google Translate

Trygghetsboende 70+

GF5Q5401.jpg

Trygghetsboende 70+

Ett trygghetsboende är som ett vanligt boende där du kan bo så länge du själv vill eller kan. Här har du funktionellt utformade lägenheter med gemenskapslokaler. Tillgänglighet i bostäderna innebär bland annat att husen har hiss, badrummen är anpassade för dig som har svårare att röra sig, det finns inga eller låga trösklar i bostaden och entrén är lättåtkomlig med bil. Alla boende ska lätt kunna ta sig in och ut ur sina bostäder. I vårt trygghetsboende kombineras den privata avskildheten i den egna lägenheten och gemenskapen med de andra i de gemensamma lokalerna.

Till skillnad från seniorboende bemannas trygghetsboende med personal, en trygghetsvärd. Trygghetsvärden finns på plats under vissa tider på dygnet en del dagar i veckan. Ett trygghetsboende handlar inte om vård utan det är ett boende med utökad service som exempelvis trygghetsvärd och gemensamma utrymmen för olika aktiviteter. Trygghetsvärden kommer inte att utföra hemtjänstens eller bovärdens arbetsuppgifter utan mera fungera som ett socialt stöd för de boende.

Vårt trygghetsboende finns i Kalix på Tallhedsgatan 1. Fakta om boendet

För att kunna söka en bostads i trygghetsboende hos oss måste du som kontraktsinnehavare ha fyllt 70 år, det är dock inget krav på att alla i hushållet måste vara fyllda 70 år.

Lägenheterna till våra seniorboenden och trygghetsboende förmedlas och fördelas genom Kalixbos vanliga bostadskö. Du som vill köa till seniorboende eller trygghetsboende och har en sökprenumeration kan gå in på dina önskemål på intresseanmälan (Mina Sidor), och klicka för boendetypen så kommer det ett e-postmeddelande när lediga lägenheter finns tillgängliga.

 

Samlingslokalen på Trygghetsboendet
Samlingslokalen på Trygghetsboendet