Mina sidor

Våra områden


Foto: Pantheon – Andreas Norin

Kalix centrum

Kalix är vackert placerat där Kalixälven möter Bottenviken. Kalixälven är en av Sveriges orörda älvar.

Den vackra skärgården är kanske det Kalixborna själva är mest stolta över, men här finns många fler miljöer, aktiviteter och sevärdheter att ta del av.    


Foto: Pantheon – Andreas Norin

Morjärv

Morjärv ligger 35 km från Kalix centralort mot Överkalix, belägen vid vackra Kalix älv.


Foto: Pantheon – Andreas Norin

Töre

Töre ligger 25 km väster om Kalix efter E4 och är den största tätorten på Kalix landsbygd. Här finns ICA Nära, bensinstation, restauranger, kyrka,  F-6 skola med cirka 115 elever, förskolor, räddningstjänst, äldreomsorg och busstation med direktbussförbindelser med Haparanda, Kiruna, Luleå och Umeå.

 

Här finns även Sveriges nordligaste djuphamn, havet tillsammans med Töreälven och en rad småsjöar erbjuder spännande miljö för den som är fiskeintresserad. Vintertid fins fina skoterleder av god kvalitet.

 

 

Foto: Pantheon – Andreas Norin

Nyborg

Nyborg ligger ca 8 km från Kalix centralort, naturskönt vid Kalix älv och mitt i ett härligt skärgårds- och naturområde. Vintertid finns fina skoterleder av god kvalitet.


Foto: Pantheon – Andreas Norin

Båtskärsnäs

Båtkärsnäs är en by med ca 200 hushåll. Är du intresserad av naturen är Båtskärsnäs platsen som kan erbjuda både skogs- och havsupplevelser.

 

Båtskärsnäs ligger 22 kilometer från Kalix och 7 kilometer från E4 mot Haparanda, vackert belägen i skärgården mellan utloppen för Kailx älv och Sangis älv.

 

Byn är under hösten ett av flera centra för löjfiske och beredning av Kalixlöjrom. Skärgården utanför Båtskärsnäs är ett bra område för fiske. skärgårdens yttre områden finns även god tillgång av arter som sik, havsöring och lax. 

 


Näsbyn

Näsbyn ligger cirka 3 km utanför centrum mot Haparanda. Hela Näsbyområdet har en blandning av hyreshus och villor. Husen är 3 våningshus byggda 1969-70 fördelade på ettor till treor. Lägenheterna är rymliga och välplanerade med stora kök. 


Djuptjärn

Djuptjärn ligger ca tre km från centrum, ett område med i huvudsak villabebyggelse. Djuptjärn har mycket att erbjuda för den som vill vistas ute i naturen.