Mina sidor

För hyresgäster / Trygghetsboende 70+

Photo: Gemensamhetslokalen på trygghetsboendet

Trygghetsboende 70+

Ett trygghetsboende är som ett vanligt boende där du kan bo så länge du själv vill eller kan. Här har du funktionellt utformade lägenheter. Samlingslokal samt en aktivitetslokal.

 

Till skillnad från seniorboende är trygghetsboendet bemannat med personal, en trygghetsvärd, under vardagar en till ett par timmar i veckan. Kontraktsinnehavaren ska också vara 70 år fyllda.

Trygghetsboende handlar inte om vård utan är ett boende med utökad service som exempelvis tryggetsvärd och gemensamma utrymmen för olika aktiviteter. Trygghetsvärden kommer inte att utföra hemtjänstens eller bovärdens arbetsuppgifter utan mera fungera som ett socialt stöd för de boende.

 

Trygghetsboendet kombinerar privat avskildhet i den egna lägenheten och gemenskap med de andra i de gemensamma lokalerna.

 

Lägenheterna förmedlas och fördelas genom Kalixbos vanliga bostadskö.

Du som vill köa till trygghetsboende och har en sökprenumeration kan gå in på dina önskemål på intresseanmälan (Mina Sidor), och klicka för boendetypen Trygghetsboende, så kommer det ett mail när lediga lägenheter finns i vårt trygghetsboende.