Mina sidor

För hyresgäster / Hyresinformation

Photo:

Hyresinformation

OM HYRAN
Hyresbetalning: Hyran ska betalas i förskott senast sista vardagen före varje kalendermånads början. Normalt betalas hyran över bankgiro med en avi som du får från Kalixbo. Du kan även välja att betala hyran via e-faktura eller autogiro. Då dras hyran automatiskt från bankkontot på förfallodagen, du behöver bara se till att det finns pengar på kontot.

För frågor som rör hyresdebitering och fakturering kontaktar du vårt kontor. Vill du betala din hyra med autogiro hjälper vi dig också med det.

Skulle du råka i ekonomiska svårigheter och få svårt att betala din hyra så ta kontakt med oss. Tillsammans kanske vi kan hitta en lösning, men det krävs att du tar initiativ.

Att upprepade gånger betala hyran för sent eller inte alls betala är ett säkert sätt att mista besittningsrätten till din lägenhet.

Vi skickar aldrig ut betalningspåminnelser. Det sköts av inkassoföretaget Inkasso AB Marginalen, då tillkommer dessutom en inkassokostnad.

Inbetalning av hyran skall i första hand betalas till vårt bankgiro 224-6395.

 

E-FAKTURA

E-faktura är samma sak som en vanlig pappersfaktura fast den skickas elektroniskt till internetbanken istället för på papper hem i brevlådan. 
Fakturan ser ut på nästan samma sätt som pappersfakturan. Ofta innehåller den mer information eftersom det finns plats för länkar på fakturan till information på företagets hemsida


AUTOGIRO
Som hyresgäst hos Kalixbo kan du välja att betala din hyra via autogiro. Det innebär att vi drar hyran varje månad från ditt konto, utan extra kostnader för dig. På hyresavin framgår hur stort belopp vi kommer att dra.

Fördelar med autogiro?
Hyran blir alltid betald i rätt tid och du riskerar inte att få betala förseningsavgift. Du kan till exempel resa bort och vara säker på att hyran ändå blir betald. Det enda du behöver göra är att se till att täckning finns på ditt konto.

När dras pengarna från kontot?
På din hyresavi framgår vilken dag som är förfallodag. Dragning av beloppet görs på förfallodagen (eller annat önskat datum i månaden), och hyran förs då över till oss. Om förfallodagen är en lördag dras beloppet istället vardagen efter förfallodagen. Observera att räkningsbeloppet måste finnas på ditt konto redan vardagen före dragningen eftersom bankgirot respektive plusgirot då gör en täckningskontroll.. Du kan även välja annan dag än förfallodagen till exempel den 25:e i varje månad

Om det saknas pengar på kontot helt eller delvis drar vi inte någonting. Du måste då själv betala in hyran på annat sätt.

Hur gör jag om jag vill betala med autogiro?
Blankett för autogiro
Skriv ut blanketten, fyll i och skicka in till oss. Så snart vi fått blanketten kommer vi att registrera ditt medgivande. Du behöver inte kontakta din bank eller postgirot. Det sköter vi. Av hyresavin framgår sedan när autogirot börjar gälla.